Terug naar overzicht

Een nieuwe locatie voor CBK Emmen

06 juni 2023

Presentatie plannen verbouwing Biochron

Presentatie plannen verbouwing Biochron

In het voorjaar van 2024 verhuist CBK Emmen naar een nieuw onderkomen in het voormalige Biochron in het Rensenpark. Onderdeel van de nieuwe expositieruimte is het grote bassin waar vroeger de haaien zwommen. Het water is weg, maar de vuistdikke glaswand is blijven zitten. De spannende ruimte heeft door de hoge wanden en bijzondere lichtinval een museale uitstraling.

Naast de expositieruimtes komt er een maakplaats waar je als bezoeker zo binnen kunt lopen om creatief aan de slag te gaan. Uiteraard komt er ook een grote atelierruimte voor workshops en andere activiteiten. Kom tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni tussen 10.00 - 15.00 uur al vast een kijkje nemen.

Vijftig jaar exposities in Emmen
Al sinds 1973 laat CBK Emmen bezoekers kennis maken met veel verschillende vormen van beeldende kunst.  In de vijftig jaar dat CBK Emmen bestaat zijn meer dan vijfhonderd exposities te zien geweest. De komende maanden zie je op de bouwdoeken rondom de bouwplaats van onze nieuwe locatie foto's uit de geschiedenis van CBK Emmen. 

In april 2024 heropent CBK Emmen op een mooie nieuwe plek bij de entree van het Rensenpark. Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. 

Een nieuwe locatie voor CBK Emmen