Terug naar overzicht

Eerste aflevering KUNSTFLITS online

25 februari 2021

In samenwerking met ZO34, de lokale omroep voor Zuid-Oost Drenthe, maken we een serie programma's over beeldende kunst onder de titel KUNSTFLITS. In de eerste uitzending van KUNSTFLITS besteden we uitgebreid aandacht aan de tentoonstelling PREVIEW. We geven je van alles wat er dit jaar in CBK Rensenpark te zien is een kleine impressie. Bekijk de aflevering hieronder.

  • Tentoonstellingsmaker Joost Slijpen interviewt Ribal over zijn expositie The Gap die in mei staat geprogrammeerd. Ribal verbeeld op indrukwekkende wijze zijn leven in meerdere asielzoekerscentra in Nederland.
  • Je ziet een voorproefje van de bijzondere installatie Vogel-Vrij met 15.000 vogeltjes van klei. Kunstenaar en initiatiefnemer Myrte van Dijk vertelt er over. 
  • In het najaar van 2021 vieren Dick Lubbersen en Ellen Kroeze van Atelier Helderrood hun jubileum met een gezamenlijke tentoonstelling.
  • Museum Collectie Brands verzorgt aan het eind van dit jaar de gastprogrammering met een bijzondere verzameling werken van Jan Dekker.
  • Medio maart presenteren de winnaars en boegbeelden van het kunstproject Toekomstdenken hun werk in de expositieruimtes van CBK Rensenpark. 
logo Kunstflits