Terug naar overzicht

Energieboost: nieuw jongerenfestival

06 maart 2024

Op vrijdag 15 maart 2024 van 11.00 tot 18.00 uur is het FC Emmen stadion het decor van het jongerenfestival Energieboost. Met optredens van Màvcase, Syl7 en JustRon.

Alle jongeren uit Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn zijn welkom voor een dag vol sport, creatieve workshops, ontmoetingen en films. Het Kickstartfestival is opgezet voor en door jongeren van 16 tot 24 jaar in Zuidoost-Drenthe.

Ook CBK Emmen is van de partij met een inloopatelier waar jij jouw creatieve energie kwijt kunt! Docent-kunstenaar Linaaa begeleidt je hierbij.

Ervaar het CBK-Jongerenatelier

Loop binnen in de skybox (de 'Boerenbox' op de 2de etage) en schuif aan. Je kunt verschillende opdrachten doen, waarbij we gaan spelen met lijnen en perspectief. Als je zelf een ander idee hebt is dat natuurlijk ook mogelijk. Er zijn allerlei beeldende materialen om mee te werken en uit te proberen

The sky is the limit!

Wat kun je nog meer doen op 15 maart?

Je kunt inspirerende films zien, gemaakt door jonge makers. Of je bekijkt de foto-expositie ‘Omzien naar Elkaar’, met foto’s gemaakt door jongeren, en voegt hieraan je eigen foto toe in onze photobooth. Voor sportliefhebbers is er een uitdagende clinic kickboksen, en je kan je creativiteit de vrije loop laten met kapotgeslagen servies of met textielafval door bijvoorbeeld een wandkleed of een tas te maken. Ook kun je meedoen met een workshop graffiti, de open mic en een skate clinic bij de ‘urban zone’.

Tussen 16.00 en 17.00 uur kun je in gesprek met beleidsmakers en bestuurders uit de regio. En we sluiten de dag af met optredens van hiphopartiesten Màvcase, Syl7 en JustRon.

Dus kom met je vrienden!

Volg Energieboost op Instagram (@energieboost_festival) om op de hoogte te blijven van het programma!