Terug naar overzicht

Welke naam heeft jouw voorkeur?

19 februari 2024

Er wordt nu hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen van CBK Emmen in het centrum van Emmen, op de plek van het vroegere Biochron. Maar het CBK krijgt niet alleen een nieuwe locatie, maar ook een nieuwe naam! Welke heeft jouw voorkeur? 


Diep, Ruimte voor Beeldende Kunst

De naam Diep refereert aan het feit dat het gebouw onder de grond ligt. Ook verwijst deze naam naar het water op het dak. ‘Diep’ is immers Drents voor waterloop, zoals het ‘Schoonebeker Diep’. De naam is makkelijk te schrijven en uit te spreken. Tegelijk refereert deze naam aan de beeldende kunst: bijvoorbeeld ‘diepe kleuren’ en de verdieping die kunst kan bieden. Tot slot biedt deze naam veel mogelijkheden om te spelen met inhoud en vormgeving in de communicatie.
 

Het Bassin, Ruimte voor Beeldende Kunst

De naam Het Bassin refereert aan de plek. De tentoonstellingsruimte ligt immers rondom de glazen wand van het voormalige haaienbassin. De naam is makkelijk te schrijven en uit te spreken. Hoewel de naam niet direct aan beeldende kunst refereert, is deze wel passend voor een kunstinstelling.
 

Op onze facebookpagina kun je tot 23 februari je voorkeur doorgeven. Er is ook een ‘vakjury’ die zich hierover uitspreekt, waarna uiteindelijk College van B&W de knoop doorhakt over de definitieve naam.

Welke naam heeft jouw voorkeur?